مصاحبه با آقای ری شهری

چاپ

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

چندی پیش در نمایشگاه قرآن امسال شاهد قسمت­های متنوعی بودیم که هر کدام به تناسب جلوه­هایی از علوم و هنر این کتاب آسمانی را جلوه می­دادند. در قسمتی از نمایشگاه با طرحی مواجه شدیم که سابق بر این در دایره نو­آوری­های قرآنی با آن یا مشابه آن بر خورد نداشتیم. طرح لالای فرشته و آموزش قرآن قبل از تولد که توسط آقای سید محمد حسین موسوی ری شهری ارائه شد، ابتکاری تازه در حوزه نوآوری­های قرآنی بود که دارای خصوصیات جالب توجه و قابل تأمل است. از این رو برآن شدیم تا در گفت­و­گویی ­با ایشان از جزئیات بیشتر این طرح اطلاعاتی کسب نماییم.

 

در سوال ابتدایی و برای شروع از ایشان خواستیم تا یک شمای کلی از طرح­ ارائه دهند، ایشان در پاسخ گفتند:

با اين طرح براي اولين بار در جهان آموزش قرآن قبل ازتولد صورت مي­گيرد. در اين طرح فرصت را غنيمت شمرده هم زبان با مادر، هم زمان با مادر و به­عنوان زبان مشترك مادري به كودكان قرآن را مي­آموزيم­. وسيله­ايي اختراع كرده­ام كه با استفاده از اين وسيله صوت را به جنين انتقال داده و مادر نيز همزمان در معرض آموزش در اين زمان كليدي بوده و براي هميشه در حافظه خود و کودکش ماندگار مي­شود­. با توجه به آموزش قرآن و ايجاد معنويت، تحول در خانواده شكل گرفته و خانواده را با فرامين الهي آشنا مي­سازد. با اجراي اين طرح تحولي در آموزش شكل مي­گيرد و مقطعي به مقاطع تحصيلي اضافه مي­شود.و با در نظر گرفتن سال اصلاح­الگوي مصرف زماني را كه تا به­حال از دست داده­ايم بهينه مصرف نموده بهره­وري را به حد ايده­آل مي­رسانيم. همچنين در كنار اين وسيله لوح فشرده­اي ارايه مي­شود كه شامل مطالبي از جمله هفت كليد و هفت باب كه اشاره­ايي به هفت راه موفقيت در آموزش دارد. شش باب آن برگرفته از آيات قرآن احاديث و روايات و كليد هفتم آن استفاده از تكنولوژي روز مي­باشد که شامل تأثير مذهبي بر جنين، آموختن قبل از تولد و شبه قصص قرآني از طریق کمربندصوتی است. با اجرایی شدن این طرح هر خانواده ایرانی با زندگی عادی خود می تواند نخبه پروری کند.

 

در ادامه از ایشان در مورد تاریخ تشکیل مر­کزی که متعلق به این طرح است، پرسیدیم. ایشان در این مورد گفت:

ابتدائا باید بگویم که نام این مرکز «­مکتب قرآنی بنی هاشم­»است و در جنوبی­ترین نقطه تهران (باقر شهر) در منزل پدرم مرحوم حجت­الاسلام­والمسلمین حاج سید هاشم موسوی­کربلایی قرار دارد. البته سابق بر این یعنی حدود 12 سال پیش این مرکز در مسجد جامع ولیعصر باقر­شهر قرار داشت و در آنجا طرحی شبیه به طرح جدید با نام «بالشتک زمزمه­های ملکوتی»(آموزش قرآن قبل از تولد و هنگام خواب) جریان داشت. بعد از رحلت پدرم این مرکز از مسجد به منزل مرحوم منتقل شد و در آنجا طرح لالای فرشته­(­آموزش قرآن قبل از تولد) برای اولین بار در دنیا و در ماه مبارک رمضان امسال رونمایی شد.

 

از وی در این مورد که چطور شد تا این طرح به ذهنشان رسید و ایشان به چنین ابتکاری دست زد سوال شد که در پاسخ گفتند:

بنده با توجه به اینکه عالم­زاده و در معرض آموزش­های مختلف دینی قرار داشتم بر آن شدم که وسیله­ای اختراع کنم تا دیگران در معرض این آموزش قرار گیرند. چون از طرح اول (بالشتک زمزمه­های قرآنی) صدها هزار نفر بهره­مند شدند، به به این نتیجه رسیدم که احتمالا طرح دوم(لالای فرشته) به عنوان یک طرح ملی، مطرح و اجرایی گردد. مشاورین بنده در القای این طرح آقایان حجت­الاسلام­والمسلمین راستگو و محمد مهدی طباطبایی(پدر محمد حسین نابغه) از علمای حوزوی­، دکتر نیکبخت و دکتر باوی از اساتید دانشگاه، خانمها دکتر اشرفی­، دکتر میرقوام و دکتر مومنی از مؤسسه رویان بودند.

 

ایشان در ادامه اضافه کرد:

این طرح دارای هفت باب و مرحله از این قرار است: 1- ارتباط با خدا2-ارتباط معلم و شاگرد3-تغذیه4-خواب5-تلفیق دروس روز با احادیث و روایات6- منظوم­سازی و خلاصه دروس و 7- استفاده از تکنولوژی روز .

مصاحبه با آقای سیدمحمدحسین موسوی ری شهری

از او در مورد جزئیات بیشتر طرح سوال کردیم که عینا آنها را نقل می­کنیم:

جدول زمانبندي طرح

هدف اول زمان بارداري از چهار ماهگي جنين تا تولد به مدت 5 ماه

هدف دوم زمان شيردهي نوزاد به مدت 2 سال

بنيادي بودن طرح

در مورد جنين هدف آموزش توام با عمل نيست هر چند كه در اكثر موارد اين امر متحقق مي­شود در اصل اطلاعات داده شده به صورت صوت به جنين و نوزاد داده مي­شود و در حافظه جنين جا مي­گيرد و در آينده آن را به كار مي­بندد. مثل زبان مادري كه قسمتي از آن را پس از 5/1-2 سال به كاربرده و مكالمه مي­كند­.

اهداف كاربردي

1-نبود يا كمبود معنويت در خانواده­ها و تاثير آن بر روي مادر و جنين

2-پر كردن اوقات زمان بارداري

3-در معرض آموزش گذاشتن مادر و جنين

4-استفاده بهينه از وقت مادر و ساعات طلايي جنين

5-سلامت روح و جسم جنين و مادر

فرضيات اجرایي شدن اين طرح

1-سلامت مادر و جنين از جهاتي تضمين مي­گردد:

الف: بر طرف نمودن استرس زمان بارداري

ب:‌ ايجاد نشاط و خوش بيني

ت: ايجاد روحيه براي مادر

ث: ايجاد اميد به آينده بهتر

پ:‌ ايجاد معنويت و ارتباط با خدا

ج:‌ ارتباط مادر و جنين

چ: نزديك شدن علائم حياطي مادر و جنين به حالت نوزاد نورمال شامل­:‌ فشارخون، ضربات قلب مادر و جنين­، تنفس­ و ‌نبض.

2-در معرض آموزش قرار گرفتن مادر و جنين و دوري از آموزش­هاي ناخواسته

در حد ممكن شامل­:‌

الف: آموزش قرآن به صورت كلمه به كلمه با معني

ب: آموزش زبان دوم يا سوم

ج:‌آموزش صحيح زبان مادري (ادبيات)

جامعه نگري در اين طرح

با وجود دغدغه معنويت در جامعه با اجراي اين طرح معنويت در سطح جامعه توسعه يافته و با بهره­گيري از معنويت آرامش را براي خانواده­ها به ارمغان مي­­آوريم و آنها را در معرض آموزش صحيح قرار مي­دهيم­.

 

گفتگوی چاپ شده در حزب الله

گفتگو : الف نژادی